Den första och främsta uppgiften för systrarna på Birgittagården är den dagliga gemensamma bönen. Systrarna samlas till bön flera gånger dagligen. Varje dag finns även tillbedjan av altarets sakrament, oftast på förmiddagen.

De främsta intentionerna för systrarnas böner, i synnerhet den gemensamma bönen är: gottgörelse för splittringen inom Guds folk, för kyrkans enhet, för trons utbredande, för Påvens personliga väl och för kallelser till prästämbetet och det gudsvigda livet.

Det praktiska arbetet på Birgittagården utgörs av gästhemmet. Både enskilda personer och grupper är välkomna på studiebesök, möte, reträtt eller vila. Vi erbjuder rum och frukost, halv- eller helpension. Det går bra att komma för måltider eller eftermiddagsfika, förfrågan måste då göras senast dagen innan. Lunch serveras kl.12.00 och kvällsmat kl.18.00.

I gamla huset finns matsal, samlingssal, salong och bibliotek, fyra dubbelrum och två enkelrum med dusch och toa. Dessutom finns två små enkelrum utan dusch. I nya huset finns nio rum, tre dubbel och sex enkel som kan bli dubbel genom en bäddsoffa. Alla med dusch och toa.